Виробництво

На сьогодні компанія «ОРІМІ УКРАЇНА» є найбільшим українським виробником чаю і натуральної кави. Щорічно компанія виробляє більше 6000 тонн чаю, а це 62 товарнi позиції листового чаю і 160 товарних позицій чаю в пакетиках для разової заварки. Асортимент продукції кави представлений 50 товарними позиціями, що в кількісному еквіваленті становить понад 3000 тонн кави в рік. Підприємство є виробником листового чаю і чаю в пакетиках для разової заварки, та реалізує повний цикл виробництва натуральної кави, ароматизованої кави, фасування розчинної кави та кавових міксів.
Щорічно компанія виробляє більше 6000 тонн чаю, а це 62 товарні позиції листового чаю та 160 товарних позицій чаю в пакетиках
для разової заварки

При виробництві чаю ми використовуємо чайну сировину з плантацій Шрі-Ланки, Індії, Кенії, Китаю, Індонезії та В’єтнаму.

Важливим етапом у виробництві чаю є складна і багаторівнева система очищення сировини, яка дозволяє нашим споживачам насолоджуватися виключно якісним чаєм.

В залежності від технології обробки чайного листа, компанія виробляє чорний і зелений види чаю.

Зелений чай, на відміну від чорного, виготовляють без ферментації
Кожна 3тя випита чашка чаю - це ОРІМІ
Сьогодні в світі існує 1500 сортів чаю

Чорний чай отримують в результаті проходження сировиною всіх стадій обробки – зав’ялення, скручування, ферментації, сушіння і сортування.

Ключове завдання при виробництві зеленого чаю – виключити розвиток окислювальних процесів на першій стадії виробництва, щоб отримати чай із зеленим кольором, характерним смаком і ароматом.

Більшість технологічних операцій на фабриці автоматизовані.

Фасовка листового чаю здійснюється автоматичними машинами «ILAPAK» в металізовану і прозору поліпропіленову плівку.

Прокат товарів для дітей пакетованого чаю проводиться в одно-та двокамерні пакети з ниткою і без, здійснюється на італійському обладнанні «IMA С23» і «Т2 Prima».

Вся сировина на виробництві проходить декілька етапів контролю якості
На ділянці пакетованого чаю кожної секунди запаковується 3 пачки продукції!
Завдяки високій продуктивності обладнання ІМА С23
Компанія «ОРІМІ УКРАЇНА» в своєму виробництві використовує лише якісні сорти чаю зібрані вручну
Не зважаючи на те, що в деяких країнах розроблені методи механічного збору, що значно спрощує виробничий процес, але суттєво поступається якості чаю

Продуктивність «розумних машин» «IMA С23» – 220 пакетиків в хвилину,
«Т2 Prima» – 250 пакетиків в хвилину.

Для повноцінного захисту чаю від впливу зовнішнього середовища і для збереження аромату і смаку продукції, упаковка з чаєм обертається в плівку на італійському автоматі «BFB».

Завдяки сучасному високотехнологічному устаткуванню, ми можемо оперативно реагувати на зміни в попиті і смакові переваги споживача, розвиваючи асортимент своєї продукції.

«ОРІМІ УКРАЇНА» – вітчизняний виробник кави з повним виробничим циклом, що дозволяє виробляти: каву натуральну смажену мелену; каву натуральну смажену в зернах; каву натуральну смажену з ароматом; каву натуральну розчинну; напої кавові розчинні 3 в 1.
Виробництво кави здійснюються на сучасній фабриці, розташованій під Києвом, в селищі Требухів Броварського району.

На наше виробництво кавові зерна надходять від країн постачальників до портів України морським транспортом у контейнерах до 20 т. Звідти транспортується наземним транспортом на фабрику. Постачання кави для виробництва нашої продукції відбувається з 12 країн постачальників (Бразилія, В’єтнам, Індія, Гондурас, Ефіопія, Колумбія, Китай, Гватемала, Мексика, Камерун, Папуа Нова Гвінея, Уганда). Для виробництва 1 кг кави натуральної смаженої необхідно приблизно 8000 зерен кави зеленої.

Збір кавових ягід
Для отримання в кінцевому підсумку 500 г кавових зерен необхідно зірвати близько 2,5 кг кавових ягід
Сортування кави
Маса нетто упакованих мішків розрізняється залежно від країни-виробника – 50 до 70 кг
Виробництво кави
Для виробництва кави натуральної смаженої на нашому підприємстві була запущена в роботу сучасна кавова ліні італійського виробника – “Brambati S.p.A.”

Для виробництва кави натуральної смаженої в 2016 році на нашому підприємстві була запущена в роботу сучасна кавова ліні італійського виробника – “Brambati S.p.A.”.

Переваги цієї лінії:

– управління повністю автоматизована, для її контролю задіяний один оператор;

– дозволяє мінімізувати контакт кави із зовнішнім середовищем;

– дозволяє максимально швидко пройти повний цикл виробництва.

Виробництво кави натуральної смаженої складається з наступних етапів:

– зберігання кави зеленої;

– очищення кави зеленої;

– обжарювання кави зеленої;

– очищення кави натуральної смаженої в зернах;

– блендування кави натуральної смаженої в зернах;

– помел кави натуральної смаженої в зернах (при виробництві кави натуральної смаженої меленої або з ароматом);

– фасування.

Обжарювання надає смак каві
Саме завдяки обжарюванню формується особливий смак і аромат кави, за рахунок різноманітних хімічних сполук, що утворюються в цей момент.
Помел кави натуральної смаженої в зернах
Для проведення помелу кави натуральної смаженої в зернах використовується сучасний промисловий млин Brambati валкового типу KLL 600, який має чотири ряди валків, що призначені для поступової зміни тонкості помелу.
Ми у виробництві використовуємо наступі види помелу
Френч-прес (крупний помел); універсальний (середній помел); еспрессо (тонкий помел)

Для обжарювання використовується барабанний ростер з рециркуляційним контуром італійського виробника – “Brambati S.p.A.”. Переваги цього ростера:

– обладнаний автоматичною системою відтворення профілів обжарювання. Для кожного сорту кави зеленої розроблений індивідуальний профіль обжарювання, що дозволяє зберегти постійність смаку та аромату від упаковки до упаковки;

– обладнаний автоматичною системою управління обжарювання кави. Оператор виконує тільки перевірку якості обжарювання на сучасному лабораторному обладнанні.

– конструктив забезпечує  дбайливе обжарювання кави. Обжарювання кавових зерен відбувається у потоці гарячого повітря при повній відсутності контакту відкритого полум’я пальника з внутрішньою поверхнею барабана, що дозволяє мінімізувати утворення дефектів кавових зерен при обжарюванні.

Для забезпечення високої якості кінцевої продукції на обжарювання подаються тільки моносорти кави зеленої без попереднього змішування. Завантаження кави зеленої до ростера відбувається в автоматичному режимі при досягненні в ньому необхідної температури (160 – 180 °С).